Home Actualitate 1 din 10 români s-ar trata acasă în caz de infectare

1 din 10 români s-ar trata acasă în caz de infectare

by Antonia Mocanu
0 comment

1 din 10 români s-ar trata singur, acasă, dacă ar avea coronavirus. Acesta este răspunsul românilor în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus. O platformă de recrutare a realizat un sondaj în perioada 10-20 aprilie, pe un eșantion de 882 de utilizatori de internet din România.

Din statistica realizată, mai reiese faptul că dacă ar avea simptome asociate Covid-19, 7 din 10 respondenți și-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare, 15% ar chema ambulanța, iar 10% spun că ar rămâne în casă și s-ar trata singuri, fără să ceară sfatul medicului.

Dacă nu e vorba de o urgență medicală, peste 60% dintre respondenții la sondaj preferă să evite spitalele și să trateze acasă eventualele probleme medicale ușoare sau medii, care nu au legătură cu coronavirusul, consultându-și medicul de familie, și mai puțin de 4% ar chema o ambulanță pentru a merge la spital.

În urma restricțiilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei de Covid-19, 41% dintre intervievați spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situația de a ieși afară din casă, motivele principale fiind cumpărăturile de strictă necesitate.

Majoritatea românilor își iau însă măsuri de precauție atunci când ies din casă, 85 % dintre ei purtând mască și mănuși. De asemenea peste 50 % dintre cei chestionați au cu ei un dezinfectant de mâini tot timpul la îndemână. 

related posts

Leave a Comment