Home Evenimente Exercițiu de amploare, în Marea Neagră

Exercițiu de amploare, în Marea Neagră

by Romanov Alex
0 comment

Sute de marinari și scafandri militari români se instruiesc împreună cu partenerii străini. Exercițiul multinațional se desfășoară în Marea Neagră, iar ceremonia de deschidere a avut loc la începutul acestei săptămâni în Portul Militar Constanța.

Exercițiul este găzduit de Forțele Navale Române, se desfășoară în perioada 3-7 august și are ca protagoniști aproximativ 200 de marinari militari români, dar și din Bulgaria și SUA.

Obiectivul principal al exercițiului îl constituie contracararea amenințărilor subacvatice, iar activitățile de instruire planificate au la bază scenarii de căutare, neutralizare și de distrugere a minelor marine.

Din partea Forțelor Navale Române, participă puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Cpt.cdor. Alexandru Cătuneanu”, vedeta maritimă pentru scafandri „Venus”, cinci ambarcațiuni rapide, două vehicule subacvatice autonome, două detașamente EOD, specializate în dezamorsarea minelor marine și un detașament format din scafandri de mare adâncime, iar din partea partenerilor străini participă scafandri din Forțele Navale ale SUA dislocate în Europa.

„Eurasian Partnership MCM Dive 20” este condus de Componenta Operațională Navală și este singurul exercițiu multinațional anual, organizat în bazinul Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din țări NATO.

sursa foto: Forțele Navale

related posts

Leave a Comment