Home Actualitate Pregăteşte-ţi copilul pentru viitor!

Pregăteşte-ţi copilul pentru viitor!

by Florentina Lup
0 comment

Toți părinții îşi doresc copii puternici, deștepți și cu succese în plan personal şi profesional, copii capabili să facă diferenţa între bine și rău, în ciuda presiunii din afară sau a tentației din interior. Este esențial să ne educăm copiii astfel încât deciziile lor să fie aceleași și când suntem și când nu suntem cu ei, pentru că tot ceea ce rămâne atunci când nu sunt supravegheați este caracterul.

,,Trebuie să ne implicăm copiii în activități care le dezvoltă gândirea critică față de chestiuni morale și etice, care să îi inspire să devină devotați acțiunilor morale și etice și să le ofere oportunități variate de a exersa aceste tipuri de comportamente dezirabile. Nu este suficient să impunem un set de reguli și un sistem de recompense și pedepse care au ca efect schimbări comportamentale temporare, de scurtă durată, ci acestea trebuie coroborate cu situații în care copilul dezvoltă și aplică gândirea critică, astfel încât să putem vorbi despre o educație care are ca efect formarea unui caracter puternic, ce nu poate fi schimbat, indiferent de tipul și intensitatea factorilor care exercită presiune asupra lor.”, susţine Iulia Ţoţa, formator şi expert educaţional.

Importanța caracterului în dezvoltarea personală, identificarea perioadei optime pentru formarea caracterului şi înțelegerea mecanismelor de formare ale acestuia, sunt doar câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul atelierului ,,Arta de a creşte oameni de caracter”.

Evenimentul se va desfăşura duminică, 22 februarie, în intervalul orar 17:00 – 19:30, la Şcoala Brâncovenească, în Constanţa. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, poate fi apelat numărul de telefon: 0751 020 088.

related posts

Leave a Comment