Home Actualitate Ordinul Arhitecţilor din România a lansat concursul de soluţii pentru centrul ,,MultipleXity”, din Timişoara

Ordinul Arhitecţilor din România a lansat concursul de soluţii pentru centrul ,,MultipleXity”, din Timişoara

by Florentina Lup
0 comment

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluţii pentru amenajarea terenului şi imobilelor din cadrul fostului ansamblu industrial de pe str. Take Ionescu, aflate în proprietatea municipalităţii din Timişoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie şi experiment, care se va numi MultipleXity.

MultipleXity va fi un centru destinat experimentului cultural şi tehnologic prin multiple funcţiuni care se vor desfăşura în fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu. Proiectul va integra şi Muzeul Corneliu Miklosi. MultipleXity va oferi un spaţiu deschis şi liber, cu o infrastructură accesibilă pentru proiecte şi experienţe inovatoare, aflate la graniţa dintre tehnologie şi artă.

Reabilitarea patrimoniului industrial al oraşului şi introducerea lui în circuitul cultural și social reprezintă o premieră pentru investițiile publice din Timișoara și poate genera un precedent benefic pentru alte zone industriale dezafectate ale orașului, crescând și atractivitatea Canalului Bega, coloana verde-albastră a Municipiului.

Concursul MultpleXity este promovat de Primăria Municipiului Timişoara (PMT), care este atât proprietarul terenului şi al imobilelor care vor face obiectul viitoarei intervenţii, cât şi autoritatea contractantă care va achiziţiona serviciile de proiectare. Contractul de servicii de proiectare va fi atribuit concurentului câştigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Cele mai bune trei proiecte vor fi premiate astfel:

  • premiul I – contractul de proiectare cu valoarea maximă la nivelul sumei de 2.502.706,95 RON, fără TVA;
  • premiul II – 50.000 RON;
  • premiul III – 35.000 RON.

Informaţii despre calendarul concursului, şi alte detalii, se găsesc pe pagina:
www.oar.archi/ro/concursuri/centrul-pentru-arta-tehnologie-si-experiment-multiplexity.

related posts

Leave a Comment