Home Actualitate Misiune încheiată cu succes

Misiune încheiată cu succes

by Crina Matei
0 comment

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” s-a întors cu succes din misiunea din Marea Mediterană, unde a asigurat, în primul semestru al anului 2020, conducerea grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor.

În perioada 20 ianuarie – 5 iunie 2020, nava militară românească a executat misiuni specifice luptei contra minelor marine, pentru menținerea capacității de luptă și de reacție imediată a NATO, conform răspunsului militar aliat rapid în situații de criză în regiunea Mării Negre, Mării Egee și a Mării Mediterane.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat în misiune în urmă cu aproape 140 de zile, cu un echipaj alcătuit din 68 de marinari și 17 militari de stat major, dintre care 14 români.

Nava militară a fost primită, în Portul Militar Constanța, de ministrul apărării naționale, șeful Statului Major al Apărării, șeful Statului Major al Forțelor Navale, precum și de comandanți ai unităților militare din Forțele Navale, în prezența cărora, după manevra de acostare, a fost raportat mesajul: „Misiune îndeplinită!”.

Marinarii militari români au fost felicitați pentru profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul activității desfășurate la bordul navei și, în semn de apreciere pentru rezultatele obținute pe timpul misiunii internaționale, au fost decorați, conform ordinului ministrului apărării naționale, cu o serie de distincții militare.

În cele peste 9.440 de mile marine parcurse, nava a desfășurat activități de monitorizare a traficului maritim, misiuni în sprijinul Operației NATO „Sea Guardian” și acțiuni de descurajare a unor potențiale amenințări la adresa Alianței, activități de instrucție, integrare și interoperabilitate a forțelor pe mare, precum și activități de reprezentare a Alianței, pentru creșterea vizibilității acesteia, prin executarea de vizite oficiale în porturile de refacere a capacității de luptă a navelor.

Sursa foto: youtube

related posts

Leave a Comment