Home Actualitate Militarii şi-au încheiat misiunea, la Suceava

Militarii şi-au încheiat misiunea, la Suceava

by Florentina Lup
0 comment

Echipa militară a Spitalului Judeţean ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a predat joi, 30 aprilie, conducerea unităţii sanitare unei echipe manageriale civile, aleasă de consiliul medical al unităţii sanitare. În prezent, spitalul este funcţional şi poate oferi servicii medicale pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 şi poate asigura rezolvarea unora dintre urgenţele medico-chirurgicale pentru pacienţi neinfectaţi cu acest virus.

,,Lumea a înţeles ce trebuie să facă şi acum spitalul funcţionează la 55-60 la sută din capacitate. Lucrurile sunt sub control. Acum sunt internaţi în spital doar 507 pacienţi infectaţi şi alţi 605 pacienţi non-COVID-19. La secţia ATI, care are deja 42 de ventilatoare, mai sunt doar şapte bolnavi asistaţi, (…). A fost întocmit un plan de acţiune bine pus la punct până la 31 decembrie, care cuprinde şi modul de lucru pentru situaţii de criză, dacă epidemia va reveni în toamnă.”, a declarat Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În perioada managementului militar, echipa condusă de colonelul medic Daniel Derioiu a repus în funcţiune spitalul în condiţii de siguranţă pentru pacienţi şi personal, iar medicii epidemiolgi au realizat circuite funcţionale separate pentru pacienţii covid şi non-covid şi zone tampon de carantinare pentru cei suspecţi că ar fi infectaţi cu virusul.

related posts

Leave a Comment