Home Editorii noștri îți recomandă Măştile nemedicale, recomandate pentru copii

Măştile nemedicale, recomandate pentru copii

by Crina Matei
0 comment

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, măştile nemedicale din material textil sunt recomandate copiilor. Recomandarea oficială a fost inclusă într-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne, document elaborat de către specialiștii în sănătate publică .

Pe perioada stării de alertă masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă. Însă atunci când vine vorba de copii, purtarea măştii este cu atât mai dificilă.  În această direcţie Ministerul Sănătăţii şi Institutului Național de Sănătate Publică au făcut o recomandare.

Măștile nemedicale, din material textil, sunt cele mai potrivite pentru copiii sub 5 ani și mai mari. Recomandarea oficială a fost inclusă într-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne, document elaborat de către specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică, care prevede și reguli privind triajul persoanelor pentru accesul într-o incintă.

Măştile din bumbac se vor spăla zilnic la o temperatură de până la 90 de grade Celsius  şi apoi se vor călca la temperatură maximă. Totodată, acestea se comercializează în diverse măsuri şi modele colorate care îi ajută pe cei mici să accepte mai uşor purtarea unei astfel de măşti.

related posts

Leave a Comment