Home Editorii noștri îți recomandă Liceul Teoretic Ovidius, recunoaștere internațională pentru învățământ bilingv francofon

Liceul Teoretic Ovidius, recunoaștere internațională pentru învățământ bilingv francofon

by PĂUN IONELIA
0 comment

„LabelFrancÉducation” este o marcă de calitate atribuită de ministrul francez al afacerilor externe instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență. Instituțiile „LabelFrancÉducation” formează o rețea răspândită în lumea întreagă. 

Apartenența la „LabelFrancÉducation” înseamnă garanția de a fi recunoscut drept o instituție locală de excelență, înseamnă participarea la servicii care permit consolidarea calității studiilor oferite: sesiuni de formare pentru profesori, posibilitatea unui sprijin financiar pentru proiecte de inovare pedagogică, participarea la seminarii a directorilor de instituții sau coordonatorilor secțiilor bilingve ale instituțiilor deținătoare ale certificării, o ofertă culturală online, schimburilor și distribuirii de informații, resurse francofone și experiențe cu celelalte instituții deținătoare ale certificării „LabelFrancÉducation”. 

Pentru a putea deveni deținător al certificării „LabelFrancÉducation”, a fost necesară îndeplinirea unor condiții, precum: existenta claselor de bilingv–franceza care să studieze cel puțin o disciplina nonlingvistică în limba franceză, implementarea unui plan de formare pedagogică de calitate pentru cadrele didactice implicate, pregătirea elevilor pentru certificările oficiale de limbă franceză DELF-DALF, acordate de Centrul International de Studii Pedagogice și existența unui mediu francofon (resurse educaționale, parteneriate școlare etc.). Certificarea „LabelFrancÉducation” este atribuită pentru o durată maximă de trei ani. 

Proiectul Liceului Teoretic „Ovidius” a fost înaintat Institutului Francez și Serviciului de Cooperare și Acțiune Culturală al Ambasadei Franței din România și a fost evaluat de o comisie consultativă interministerială care s-a reunit la sfârșitul lunii august pentru exprimarea avizului. 

„Obținerea „LabelFrancÉducation” ne onorează și ne îndeamnă să continuam eforturile pentru promovarea limbii și culturii franceze în rândul elevilor și profesorilor liceului nostru”!, a declarat conducerea liceului.

related posts

Leave a Comment