Home Editorii noștri îți recomandă Începe testarea imunologică a românilor

Începe testarea imunologică a românilor

by Crina Matei
0 comment

Aproximativ 30.000 de români vor fi testați pentru a se vedea gradul de imunizare la coronavirus. Este decizia pe care au luat-o autoritățile pentru a calcula gradul de imunizare a populației. Această testare serologică va avea loc după faza de maxim a epidemiei de coronavirus, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a precizat că Institutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare, care va avea loc după faza de maxim a epidemiei, pentru că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante. Ân aceste condiții, INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.

Moldovan consideră că România are o capacitate bună de testare, între 9.000 și 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, și că nu este nevoie de mai mult de 15.000 de teste pe zi.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 368.482 de teste, conform datelor transmise de Grupul de comunicare strategică.

Despre testarea serologică la nivel național a vorbit și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a spus că aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie. Nelu Tătaru spune că poate fi o testare doar pentru anticorpi, adică se vor folosi teste serologice, sau o testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent.

related posts

Leave a Comment