Home Editorii noștri îți recomandă Hrăneşte un vis, o lume fără foame!

Hrăneşte un vis, o lume fără foame!

by Crina Matei
0 comment

Crucea Roşie Română a colectat 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile în prima lună de la relansarea proiectului Banca de Alimente, echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019. Sub sloganul “Banca pentru Altcineva”, campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societăţii, prin donaţii constante.

În România, 40% din populaţie trăieşte sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puţin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile.

Carmen Lungu, preşedinte Crucea Roşie Constanţa : ”Constănţenii sunt destul de darnici. Am observat că dacă suntem prezenţi în cele două locaţii unde se colectează alimentele atunci se strâng mai multe produse şi coşul se umple mult mai repede. Pe lună se adună în jur de 200 de kilograme de alimente pe care noi le distribuim persoanelor nevoiaşe. Vineri, 28 februarie, ne vom deplasa în satul Vulturu iar săptămâna viitoare vom merge în localitatea 23 August. “   

Pachetele oferite persoanelor nevoiaşe au o greutate standard de 12 kilograme şi conţin 2 litri de ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare greu perisabile.

Conţinutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru o lună şi au o valoare medie de 95 de lei.

Coşurile de alimente sunt disponibile în două hypermarketuri din Constanţa.

related posts

Leave a Comment