Home Editorii noștri îți recomandă Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide

Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide

by Crina Matei
0 comment

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății lucrează la un pachet de măsuri pentru redeschiderea creșelor și a grădinițelor. Triajul epidemiologic zilnic și păstrarea distanței între copii sunt doar câteva din măsurile propuse de guvernanți.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate publică au făcut o serie de recomandări pentru redeschiderea creșelor și a grădinițelor. Astfel, copiii vor trebui să păstreze o distanță de 1, 5 m unul față de altul iar triajul epidemiologic se va face în fiecare zi.

Totodată, trebuie asigurată o suprafață de 4, 5 pentru fiecare copil. Distanțarea fizică se va asigura în dormitoare și în sălile de masa prin plasarea paturilor, a șezlongurilor și a măsuțelor la cel puțin 1, 5 m între ele.

Va fi necesar ca triajul epidemiologic să se facă în fiecare zi de către cadrul medical al unității, ca jucăriile să se spele regulat, iar aerul condiționat nu va fi permis.

Urmând logica ţărilor care deja au deschis sau au anunţat în ce termeni vor deschide grădiniţele, se prevăd două provocări majore pentru educaţia preşcolară în România: grupele aglomerate şi lipsa cadrelor didactice pentru a asigura respectarea unor norme necesare de igienă şi distanţare. Înainte de Covid-19, în grădiniţele de stat grupele ajungeau şi la 36 copiii la un educator, în timp ce la privat grupele variau de la 16-25 copii.

related posts

Leave a Comment