Home Actualitate Cipru, destinație atractivă pentru turiști

Cipru, destinație atractivă pentru turiști

by Crina Matei
0 comment

Cipru promite să achite cheltuielile medicale pentru turiștii  care se îmbolnăvesc de coronavirus pe insulă în timpul vacanței. Autoritățile speră ca astfel să atragă un număr cât mai mare de vizitatori și să stimuleze turismul.

Până în prezent în Cipru au fost confirmate doar 939 de cazuri de covid 19 din care 594 au fost deja declarate vindecate. Astfel, Cipru mizează pe o imagine de destinație sigură iar autoritățile își asumă responsabilitatea de a suporta costurile aferente îngrijirilor medicale pentru turiștii care vor fi testați pozitivi în timpul sejurului pe insulă. Totodată, ajutorul le va fi acordat și membrilor familiilor și contacților acestora.

Guvernul din Cipru se obligă să achite integral costurile pacienților, precum și cheltuielile de cazare și masă, în condițiile în care se dovedește că aceștia s-au îmbolnăvit pe teritoriul țării. Pacienții vor suporta costul transferului la aeroport și al zborului de repatriere.

Începând cu data de 9 iunie aeroporturile se vor redeschide pentru zboruri din țări cu risc scăzut precum Grecia, Germania, Austria și Malta. Turiștii care vor intra în țară vor trebui să prezinte un certificat care să ateste faptul că nu sunt bolnavi de Covid 19.

Sursa foto: truetravel.ro

related posts

Leave a Comment