Home Actualitate Grădina de Vară ,,Farul” din Mangalia reabilitată cu fonduri UE

Grădina de Vară ,,Farul” din Mangalia reabilitată cu fonduri UE

by Florentina Lup
0 comment

Recent, consilierii locali din Mangalia au aprobat sursele de finanțare pentru modernizarea Grădinii de Vară ,,Farul”, cu fonduri europene. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro și include ample lucrări de reabilitare a spațiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimente în aer liber.

Conform documentației tehnice, scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii.

Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural–educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele și bordurile pentru fluidizarea circulației rutiere și pietonale în deplină siguranță și confort.

,,Mulți ani până acum, Grădina de Vară Farul și alte locații de acest tip, din Mangalia și stațiuni, au fost abandonate, din cauza administrării deficitare, de către instituțiile care le aveau în patrimoniu. După ce le-am transferat la primărie, am depus dosarele pentru atragerea fondurilor UE, iar acum reușim să modernizăm și să redăm publicului unul dintre simbolurile culturale ale orașului nostru. Urmăm toate procedurile legale și sperăm ca până la sfârșitului acestui an să intrăm cu lucrările în teren.”, a declarat primarul Radu Cristian.

În această vară, va fi redeschis Teatrul de Vară din Neptun, care va găzdui spectacole, concerte, stand-up comedy, piese de teatru și alte evenimente.

related posts

Leave a Comment