Home Actualitate Excelență în educație, la Constanța

Excelență în educație, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Edis Memiș, un elev de 17 ani al Liceului Internațional de Informatică din Constanța. Aparent un elev la fel ca toți ceilalți, însă, de fapt, unul de aur.  La prestigioasele concursuri, competiții și olimpiade la care a participat Edis, reprezentând Constanța, a strâns distincții care îl onorează. Are un palmares bogat, impresionant și greu de egalat cu numeroase premii, medalii și trofee naționale și internaționale. 

Pasiunea lui pentru matematică a început de mic, atunci când a fost atras de tot ceea înseamnă cifrele, iar împreună cu părinții și profesorii săi, care l-au îndrumat de-a lungul anilor, a ajuns astăzi să fie singurul elev din Constanța care a fost admis la Universitatea Harvard din SUA, acolo unde va studia în continuare tainele matematicii.

Rezultatele extraordinare obţinute îi asigură clasarea în primii 15 elevi-matematicieni din lume și împlinirea visului, acela de a fi admis și acceptat la Harvard, cea mai prestigioasă universitate din lume. Despre performanțele și premiile pe care le-a dobândit ne spune chiar Edis, dar și profesorii ce l-au îndrumat.

Edis este singurul elev din România care a obținut cel mai mare punctaj la Olimpiada Internațională de Matematică din ultimii 14 ani pentru România și face parte din elitele oamenilor de știință, fiind în top 15 mondial! În afară de matematică, Edis mai are și alte pasiuni, pe care le-a împărtășit și cu noi.

Concursurile, olimpiadele naționale, dar și  cele internaționale sunt deja ceva obișnuit pentru Edis, care, am putea spune, le domină fără probleme, iar prin rezultatele sale spectaculoase și greu de egalat, a adus Constanței un spectaculos renume și prestigiu.

related posts

Leave a Comment