Home Actualitate Cea de-a 13-a ediție a programului național Tinere Talente debutează cu o nouă generație de 30 de bursieri

Cea de-a 13-a ediție a programului național Tinere Talente debutează cu o nouă generație de 30 de bursieri

by Florentina Lup
0 comment

Programul ,,Tinere Talente”, iniţiat şi susţinut de Fundația Regală Margareta a României, promovează artiști plastici şi muzicieni, ce provin din familii cu venituri mici, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să-și dezvolte potențialul și să-și exprime talentul. Bursele se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor artiști să-şi cumpere materiale şi instrumente, să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

Din cei 30 de bursieri, 26 au fost aleși de către un juriu de specialitate, în urma unei selecții naționale care a avut loc în luna ianuarie. Acestora li se alătură 4 foști bursieri, alumni ai programului, care își vor continua pregătirea, dar vor avea și rolul de lideri, îi vor inspira pe noii bursieri și le vor oferi sfaturi practice din experiența acumulată până acum.

Tinerii selectați au vârste cuprinse între 14 și 24 de ani și studiază la licee sau universități de arte plastice și muzică din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Piatra-Neamț, Ploiești și Timişoara. Aceștia vor avea un plan de dezvoltare artistică, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, susținute de artiști consacrați, în cadrul unei tabere de creație, dar și oportunități de promovarea a operei lor prin evenimente organizate de Fundație si parteneri ai programului.

Bursa ,,Tinere Talente”, în valoare de până la 2.000 Euro, se acordă fiecărui bursier pe perioada unui an calendaristic. Sprijinul financiar le permite tinerilor să își achiziționeze materiale necesare studiului, accesorii și instrumente muzicale, ustensile și materiale pentru realizarea lucrărilor de artă, să participe la concursuri sau cursuri de specializare, să performeze în cadrul unor manifestări artistice.

Lista bursierilor Tinere Talente 2020 poate fi vizualizată aici.

related posts

Leave a Comment