Home Actualitate Aproximativ 110 vaccinuri anti-COVID-19 se află în dezvoltare

Aproximativ 110 vaccinuri anti-COVID-19 se află în dezvoltare

by Florentina Lup
0 comment

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), a anunţat că un potenţial vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil pentru populaţie la mijlocul anului viitor.

Aspecte legate de dezvoltarea, producţia şi accesibilitatea unor vaccinuri au fost discutate în cadrul evenimentului online ,,Împreună în căutarea unui vaccin împotriva COVID-19 (United in the search of a COVID-19 vaccine), organizat de Vaccines Europe. La eveniment au participat peste 240 de reprezentanţi din mediul academic, factori de decizie, asociaţii de pacienţi, jurnalişti, medici din statele membre UE, inclusiv din România.  

,,Companiile farmaceutice care dezvoltă vaccinuri sunt incredibil de active şi motivate. În acest moment există aproximativ 110 iniţiative pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva COVID-19. Unele vaccinuri se află deja în prima fază de testare. Viteza cu care acţionăm este fără precedent, iar cuvintele cheie sunt parteneriatul şi colaborarea.”, a declarat Jean Lang, preşedintele grupului de cercetare din cadrul Vaccines Europe.

Având în vedere dozele limitate, în primă fază, vaccinul va fi administrat persoanelor cu comorbidităţi şi populaţiilor cu risc semnificativ de infectare.

În mod normal, perioada de dezvoltare a unui vaccin este de 12-15 ani. Companiile centrate pe inovaţie şi cercetare medicală, multe din ele membre ARPIM, au anunţat deja o serie de colaborări şi investiţii, pentru identificarea unor soluţii rapide pentru cercetare, testare şi pentru opţiunile de producţie a vaccinurilor.

related posts

Leave a Comment