Home Economic Peste 22.000 de locuri de muncă disponibile

Peste 22.000 de locuri de muncă disponibile

by Romanov Alex
0 comment

Sunt peste 22.000 de locuri de muncă la nivel național, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe sunt destinate lucrătorilor comerciali, muncitorilor necalificați la asamblarea și montarea pieselor sau agenților de securitate.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la ora actuală, sunt disponibile 22.191 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.386 de poziţii vacante); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.297 de posturi libere); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (912); agent de securitate (820); manipulant mărfuri (588); muncitor necalificat în industria confecţiilor (547); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (483); confecţioner cablaje auto (470); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (336).

Din cele 22.191 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.841 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 5.856 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, iar 5.392 pentru persoanele cu studii profesionale.

Restul de 9.102 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional este actualizată în timp real pe site-ul ANOFM şi poate fi accesată în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 268 de locuri de muncă vacante, se precizează în comunicatul ANOFM.

related posts

Leave a Comment