Home Economic Beneficii fiscale pentru contribuabilii constănțeni

Beneficii fiscale pentru contribuabilii constănțeni

by Romanov Alex
0 comment

Beneficii fiscale pentru contribuabilii care respectă termenul scadent în plata impozitelor și taxelor locale. Dacă doresc să beneficieze de anularea majorărilor de întârziere, constănțenii trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Serviciul Public de Impozite și Taxe vine în sprijinul constănțenilor și le amintește că, în cazul în care au obligații de plată la bugetul local, restante la data de 31 martie 2020, până la 31 ianuarie 2022 inclusiv pot beneficia de anularea accesoriilor aferente obligațiilor fiscale principale restante.

Facilitățile fiscale se aplică atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

Pentru a beneficia de aceste facilități, contribuabilii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • să achite toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
  • să achite toate obligațiile bugetare principale și accesorii cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv;
  • să depună o cerere de anulare a accesoriilor dupa îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2022.

Totodată, reprezentanții SPIT Constanța îi îndeamnă pe contribuabili să utilizeze serviciul online, prin care se pot programa. Pe site-ul etax.spit-ct.ro, constănțenii își pot alege ziua și ora la care doresc să se prezinte la ghișeu, dar și agenția fiscală la care vor să se deplaseze.

sursa foto: SPIT Constanța

related posts

Leave a Comment