Home Economic Peste 100 de tineri au participat la cele trei seminarii organizate de AJOFM Tulcea

Peste 100 de tineri au participat la cele trei seminarii organizate de AJOFM Tulcea

by Romanov Alex
0 comment

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea a organizat, la sfârșitul lunii iunie, trei seminarii de informare la care au participat peste 100 de tineri din judeţul Tulcea. Aceste evenimente au avut ca scop informarea tinerilor despre serviciile de care pot beneficia pe parcursul implementării proiectului „Dezvoltare inovatoare a educaţiei antreprenoriale şi stimularea noilor afaceri în regiunea transfrontalieră, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020”.

Seminariile desfăşurate în cadrul proiectului sus-menţionat au avut loc la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, la Camera de Comert şi Industrie Tulcea şi la Liceul Brad Segal. La cele trei evenimente au participat doi antreprenori relevanţi din judeţul Tulcea care le-au împărtăşit tinerilor din experienţa lor şi i-a îndemnat totodată să participe la cursul de educaţie antreprenorială, program de formare care se va organiza în cadrul proiectului, în vederea dezvoltării de noi afaceri şi creării de noi locuri de muncă.

Proiectul „Dezvoltare inovatoare a educaţiei antreprenoriale şi stimularea noilor afaceri în regiunea transfrontalieră” se implementează în perioada 24 martie 2020 – 23 septembrie 2021 în parteneriat cu Organizaţia Publică de Tineret „Noua Generaţie a Europei” (Ucraina), Universitatea de Stat de Stiinţe Umaniste din Izmail (Ucraina), Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea (România); Patronatul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii Tulcea (România).

Bugetul total al proiectului este de 331.137 euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 90%, respectiv 298.024 euro.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi accesului la educaţia antreprenorială prin dezvoltarea şi implementarea unui program inovator pentru formarea competenţelor antreprenoriale, pentru a sprijini dezvoltarea a cel puţin 75 de planuri de afaceri, în scopul de a crea noi afaceri şi locuri de muncă în viitorul apropiat.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

sursa foto: cesi.it

related posts

Leave a Comment