Home Economic Economiile, în vremea pandemiei | Strategia 20/50/30

Economiile, în vremea pandemiei | Strategia 20/50/30

by Romanov Alex
0 comment

Dacă ne dorim un stil de viață responsabil financiar, doar o planificare riguroasă, determinarea și chibzuința pot duce la atingerea rezultatelor dorite. Prin urmare, pentru a ne asigura că ne planificăm corect bugetul, putem aplica strategia 20/50/30.

Una dintre cele mai cunoscute planificări, la ora actuală, este strategia 20/50/30. Aceasta presupune ca 20% din veniturile lunare să intre într-o formă de economisire și investiții, 50% pot fi folosite pentru cheltuielile zilnice, iar restul de 30% pentru satisfacerea dorințelor.

“Bineînțeles că se poate aplica și în România și contează cât la sută dintre noi, dintre beneficiarii cu venituri constante putem beneficia de această strategie, ținând cont că în România, ideea de economisire nu neapărat că nu există la nivelul de concept printre cetățeni, dar este destul de greu de implementat.”, declară CLAUDIU CETI, consultant

Desigur, o astfel de schemă financiară ce poate aduce beneficii pe termen lung nu este chiar la îndemâna oricui și poate reprezenta o provocare pentru mulți dintre români.

“Dacă ești un tânăr în ziua de astăzi și ai avut șansa să îți achiziționezi un imobil, să plătești și o rată la bancă, să reușești să plătești utilitățile lunare, este aproape imposibil, nu doar ca tânăr, ci ca familie de tineri.”, completează CLAUDIU CETI, consultant

De altfel, în opinia consultanților economici, o astfel de strategie economică poate fi cu atât mai greu de pus în practică în contextul actual.

related posts

Leave a Comment