Home Actualitate Turiştii reclamă, nemulţumiţi de plajele litoralului românesc!

Turiştii reclamă, nemulţumiţi de plajele litoralului românesc!

by Florentina Lup
0 comment

Având în vedere numeroasele sesizări primite în ultima perioadă, privind starea precară de salubrizare a plajelor litoralului românesc, ministrul Tánczos Barna a dispus Gărzii Naționale de Mediu și Apelor Române realizarea unor acțiuni comune de control în aceste zone.

Pe lângă verificarea salubrizării și a gestiunii deșeurilor de către operatorii de plaje, echipele mixte de comisari de mediu și inspectori ANAR vor controla, de asemenea, respectarea legislației privind camparea pe suprafețele de plajă aflate în arii protejate, legalitatea construcțiilor amplasate pe plaje și toate celelalte prevederi cuprinse în legislația de mediu.

Cu toate că cele două instituții au organizat acțiuni similare în cursul acestui sezon estival, numărul ridicat de sesizări din partea turiștilor, în special în ceea ce privește deșeurile abandonate, arată că fenomenul nu a fost stopat. Acțiunile echipelor mixte vor fi coordonate de secretarul de stat Andrei Corlan și se vor desfăşura până la încheierea sezonului estival.

related posts

Leave a Comment