Home Actualitate Noi măsuri pentru unitățile de învățământ din Constanța

Noi măsuri pentru unitățile de învățământ din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Prefectul județului Constanța a convocat din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în sistem electronic pentru votarea hotărârii nr. 38 a CJSU Constanța ce prevede evaluarea situației epidemiologice din localitatea Limanu și modificarea scenariilor de funcționare în 12 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, s-a votat în unanimitate ridicarea restricțiilor impuse prin CJSU la nivelul localității Limanu, aprobându-se deschiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare de tipul restaurantelor și cafenelelor.

În aceeași ședință a CJSU s-a votat trecerea din scenariul galben, în scenariul roșu în cazul a 9 unități de învățământ din județul Constanța. Vizate sunt clase ale Școlii Gimnaziale nr. 11 Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, Școala Gimnazială Spectrum Constanța, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța.

De asemenea, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 26 octombrie, pentru două clase a VIII-a, ca urmare a infectării a doi elevi.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 37 Constanța va trece din scenariul 3, în scenariul 2, în urma finalizării perioadei în care a fost aprobat scenariul 3 prin hotărâre de CJSU. De asemenea, Școala Gimnazială nr. 1 Vulturu va trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori.

related posts

Leave a Comment