Home Economic Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus a fost suplimentat considerabil

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus a fost suplimentat considerabil

by Romanov Alex
0 comment

Datorită succesului pe care l-a înregistrat până în prezent Programul Rabla Plus, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis să suplimenteze din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul acestui program cu 40 milioane de lei.

Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului. De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei a fost epuizată, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

sursa foto: auto-bild.ro

related posts

Leave a Comment