Home Diverse Zonele lacustre, importanță vastă

Zonele lacustre, importanță vastă

by Romanov Alex
0 comment

Zonele lacustre au o vastă importanță în ecosistemul natural. Acestea reprezintă teritorii sau întinderi de apă care includ diferite tipuri de ecosisteme umede, ce dețin o bogată diversitate biologică și au un rol important pentru păsările acvatice.

Cea mai însemnată dovadă a importanței zonelor lacustre o putem remarca la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Lacul natural din incinta complexului, dincolo de faptul că este o atracție pentru vizitatori, gădzuiește numeroase specii de păsări, indiferent de anotimp.

„Noi aici la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prezentăm o microdeltă, în care avem numeroase specii de păsări inclusiv sălbatice, pe care le adăpostim în acest mic ecosistem, care înseamnă pentru rațe formarea perechilor. Dar vin și alte specii, cum ar fi stârci, lișițe, lebede și pelicani.”, declară ADRIAN BÎLBĂ, director CMSN Constanța

Mai mult decât atât, Adrian Bîlbă ne prezintă și alte beneficii la fel de însemnate ale unor astfel de zone.

„Carbonul ascuns în apele din zonele umede înseamnă o reechilibrare a tot ceea ce înseamnă natură. Mai mult, în zonele acestea umede, sunt zone de trecere ale ecosistemului acvatic, oceanic, lacustru, cu zonele terestre.”, completează ADRIAN BÎLBĂ, director CMSN Constanța

De altfel, este bine de știut că, începând din anul 1971, pe 2 februarie este marcată Ziua Internațională a Zonelor Umede.

related posts

Leave a Comment