Home Actualitate 12 localități din județ, carantinate

12 localități din județ, carantinate

by Antonia Mocanu
0 comment

O nouă localitate din județul Constanța intră în carantină după ce rata de incidență a crescut considerabil în ultimele 14 zile. Comuna Grădina a intrat în carantină începând cu data de 17 decembrie, alăturându-se și ea celor 11 localități deja carantinate din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această decizie din pricina faptul că rata de incidență pentru Grădina a ajuns la 12.03 incidență, cu cu 13 cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintr-o populație de 1.081 de locuitori.

12 localități din județul Constanța se vor regăsi, în acest moment, în carantină, iar pentru unele, sunt șanse mari să fie prelungită, din nou carantina. Ovidiu este prima localitate care a intrat în carantină de mai bine de o lună de zile. Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, iar rata de infectare a crescut în primele două săptămâni. Suntem la aproximativ aceeași valoare ca la momentul în care s-a luat decizia carantinării reședinței de județ.

Constanța, Grădina, Cernavodă, Ovidiu, Eforie, Năvodari, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian, Cumpăna, Târgușor sunt localitățile ce se vor afla sub incidența carantinei.

Menționăm faptul că decizia de carantină se ia în funcție de variația incidenței, prin rata de infectare.

Rata de infectare se calculează la numărul de cazuri active în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. O rată de infectare care depășește 6 este un risc major și se impun restricții pentru a le stopa.  

related posts

Leave a Comment