Home Cultură O nouă etapă a programului “Universitatea Antreprenorială” se va lansa la începutul anului 2021

O nouă etapă a programului “Universitatea Antreprenorială” se va lansa la începutul anului 2021

by Romanov Alex
0 comment

Antreprenoriat, inovaţie, predare, cercetare, progres, schimbare – toate sunt incluse în strategia universităţilor din ţară şi din străinătate. Pentru ce sunt apreciate universităţile în comunitate? Cum poate fi dezvoltată dimensiunea antreprenorială şi de inovaţie? Universităţile ar trebui să îi încurajeze pe tineri să se orienteze şi spre domeniul antreprenorial şi să îi sprijine, cu ajutorul cadrelor didactice şi voluntarilor din mediul de afaceri, să dobândească cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a dezvolta şi pilota un concept de business.

Lansat în 2016, programul Universitatea Antreprenorială, derulat în parteneriat cu Romanian-American Foundation, a propus o nouă abordare a antreprenoriatului şi inovaţiei în mediul universitar, implicând în proces 34 de universităţi şi având ca scop transformarea acestora în motoare care aduc progresul în comunitate.

De atunci şi până acum, activităţile din HUB-urile antreprenoriale din universităţi au fost extinse pe baza modelelor Junior Achievement România, în colaborare cu comunitatea locală de afaceri, iar studenţii participanţi la Incubatorul JA BizzFactory au realizat start-up-uri în diferite industrii şi au avut ocazia să îşi echivaleze perioada de practică obligatorie la facultate.

De asemenea, prin competiţia de mini-granturi pentru proiecte antreprenoriale, ediţia 2020, 15 proiecte din 10 universităţi au beneficiat de finanţare, implicând în activităţile educaţionale derulate peste 100 de profesori, 1.000 de studenţi şi 100 de reprezentanţi voluntari din mediul de afaceri. Universităţile din runda a II-a a competiţiei au fost: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Ovidius Constanţa, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Universitatea Al. Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iaşi, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Universitatea Politehnica Timişoara.

sursa foto: romaniapozitiva.ro

related posts

Leave a Comment