Home Diverse Un altfel de antrenament

Un altfel de antrenament

by Romanov Alex
0 comment

Un antrenor de karate din Constanța a dat sala de pregătire pentru nisipul de pe plajă. Timp de câteva ore bune, împreună cu elevii săi, au facut o adevarată demonstrație de forță și talent pe plaja din stațiunea Mamaia. Recunosc că nu este la fel de ușor ca pe saltelele din sală, însă spun că este cea mai bună motodă de imunizare împotriva virusurilor care ne pun la încercare în această perioadă.

Daria și Rareș sunt doi dintre cei mai buni elevi pe care antrenorul de arte marțiale constănțean îi are. Prima care a ales sportul de contact a fost fata, iar mai apoi a reușit să își convingă și fratele. Cei doi elevi sunt foarte seriosi  în tot ceea ce fac la antrenamente. Și nu neglijează niciodată pregătirea. Sunt extrem de concentrați, iar loviturile cu pumnul, genunchiul sau cotul sunt deja lucruri banale pentru ei. Rareș recunoaște însă că sora lui este mai bună.

Fac antrenamente la sală zilnic, însă au decis să renunțe la confortul oferit de aceasta și au mers pe plajă. Desculți, doar în kimono-uri, cei trei s-au antrenat timp de câteva ore bune, în aer liber, la doar 4 grade Celsius.

Exercițiile au continuat apoi în apa mării a carei temperatură nu depășește 4-5 grade Celsius. Asta însă nu i-a împiedicat pe cei trei să își continue schemele deja exersate la sala de antrenamente.

„Este chiar foarte sănătos, încercăm să ne călim și să ne imunizăm cu astfel de antrenamente. Putem spune că antrenamentul este cel mai bun vaccin, mai ales în mare, iarna.”, declară LAZĂR IORDACHE, antrenor de arte marțiale

Lazăr Iordache a început să practice sportul de contact la 8 ani. De 7 ani, deține centura neagră la karate și încearcă să împărtășească din experiența lui și tinerilor care vor sa îi urmeze exemplul. Este unul dintre sportivii care a vrut să iasă însă din tipare de-a lungul timpului si acum se poate lăuda cu câteva recorduri demne de invidiat. De pildă, a reușit în câteva minute să bată 21 de cuie cu palma și deține recordul internațional la spart cărămizi cu capul sau cu cotul.

related posts

Leave a Comment