Home Actualitate Despre analgo-sedare

Despre analgo-sedare

by Antonia Mocanu
0 comment

Vorbim astăzi despre analgo-sedare, ce înseamnă sedarea pentru investigații, cum se pregătește un pacient pentru sedare și dacă există contraindicații pentru această tehnică anestezică.

dr. Viorel Gherghina, medic ATI „Analgo-sedarea procedurală se realizează prin administrarea pe cale intravenoasă pe branulă a unor medicamente sedative și analgetice, obiectivul principal fiind îndeplinirea dezideratelor de siguranță și confort pentru pacienții noștri. Vorbim despre siguranță, deoarece pe toata durata analgosedării pacienții noștri sunt complet monitorizați, sunt urmărite cu atenție funcțiile vitale, stabilitatea respiratorie și stabilitatea hemodinamică”.

Potrivit specialistului nostru, pacienții descriu analgo-sedarea ca fiind un somn de scurtă durată, cu trezire rapidă fără efecte secundare semnificative. Însă până la sedarea pacientului, trebuie bifate mai multe etape. 

dr. Viorel Gherghina, medic ATI „Analgo-sedarea procedurală începe printr-o discuție a pacientului cu medicul anestezist, un consult preaenestezic. Este momentul în care se face un bilanț general al pacientului, fiind interesat medicul anestezist să afle istoricul medical al pacientului, afecțiunile asociate, tratamentele urmate, investigații sau intervenții efectuate. Avem nevoie de acest bilanț general deoarece în funcție de particularitățile pacientului se stabilesc dozele și tipul de medicamente administrate. Se face strategia pentru buna desfășurare a analgo-sedării procedurale”.

În momentul consultației cu medicul anestezist, este important ca pacientul să afle beneficiile și riscurile la care se poate expune, acestuia fiindu-i prezentate opțiunile pe care le are la dispoziție. De asemenea, este important de menționat faptul că pacientul va mai fi supus  înaintea analgo-sedării și unei electrocardiograme.

dr. Viorel Gherghina, medic ATI „Revenirea din alagosedare se face prin supravegherea permanentă a pacientului într-un salon de supraveghere post-anestezică unde se continuă monitorizarea funcțiilor vitale. Perioada de recuperare este de regulă de 35-45 de minute, iar noi recomandăm pacienților să vină la clinică însoțiți de un aparținător care să îi însoțească pe drumul spre casă și să le fie sprijin în primele ore după efectuarea unei investigații endoscopice sub analgo sedare procedurală”. 

Pentru anaglo-sedare, dar și orice alt tip de investigație, specialiștii vă stau în permanență la dispoziție și vă oferă cele mai bune servicii medicale.

Sursa foto: https://clinica-hereditas.ro/gastroenterologie/

related posts

Leave a Comment