Home Cultură Este tăcerea o formă de consimțământ?

Este tăcerea o formă de consimțământ?

by Antonia Mocanu
0 comment

„Jocuri în curtea din spate” este noua premieră a Teatrului de Stat din acest an. Un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Piesa, în regia Dianei Mititelu este o capodoperă a autoarei israeliene Edna Mazya. Avanpremiera și cele două premiere sunt programate pentru acest sfârșit de săptămână.

Teatrul de Stat din Constanța pregătește o nouă premieră pentru locuitorii de la malul mării. Un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție este ceea ce pot urmări constănțenii din acest weekend.

„Jocuri în curtea din spate” este cea de-a treia premieră a acestei stagiuni și prima a anului 2020. Regia piesei este semnată de Diana Mititelu, după piesa autoarei israeliene Edna Mazya. Traducerea capodoperei a fost asigurată de către Ada Maria Ichim.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Distribuția este formată din cei mai tineri actori ai Teatrului de Stat Constanța, noi angajați și colaboratori, unii pe care spectatorii i-au mai văzut în cea mai recentă premieră, „Lasă-mă să intru” sau în spectacolul „Niște… năroji”, reluat de curând, dar și alții, care sunt la primele apariții pe scena TSC, precum Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur și Ștefan Mihai.

„Jocuri în curtea din spate” aduce cu sine un suflu nou, actori extrem de tineri și o mentalitate diferită care dorește să o schimbe pe cea actuală. Dacă este tăcerea o formă de consimțământ veți afla doar dacă mergeți să vedeți noua premieră, vineri, sâmbăta și duminica aceasta, de la ora 19.

Sursa foto: b365.ro

related posts

Leave a Comment