Home Administrație publică “Ovidiu – prețuiește educația”, proiect cultural multianual, demarat la Ovidiu

“Ovidiu – prețuiește educația”, proiect cultural multianual, demarat la Ovidiu

by Romanov Alex
0 comment

Proiect cultural multianual, demarat la Ovidiu. Începând din acest an, toți profesorii din școlile și grădinițele de pe raza UAT Ovidiu vor beneficia de vouchere în valoare de 300 lei/an/profesor, prin care își vor putea achiziționa cărți și materiale didactice, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte.

“Ovidius este poetul tutelar al începuturilor și al devenirii noastre spirituale, pe care Tudor Arghezi îl numea <<strămoșul nostru de limbă, de sânge și simțire>> și face parte integrantă din cultura română și din spiritualitatea noastră națională. Pentru că prețuiesc cu adevărat educația și cadrele didactice, considerând esențială contribuția acestora la formarea copiilor noștri, ținând cont că în acest an de pandemie nu mai putem organiza (cel puțin deocamdată) manifestări culturale, am considerat oportun ca o parte din bugetul alocat să-l repartizez către un proiect multianual prin care profesorii din toate școlile și grădinițele noastre, să beneficieze de un voucher cultural în vederea achiziționării de cărti utile procesului de autoperfecționare și dezvoltare personală continuă. Ne arătam astfel recunoștința față de descălii copiilor noștri, ducând mai departe numele poetului.”, declară GEORGE SCUPRA, primarul orașului Ovidiu

Astfel, la inițiativa primarului George Scupra, a fost  aprobat proiectul cultural “Ovidiu – prețuiește educația”, prin Hotărârea Consiliului Local Nr.22/10.03.2021.

Acest demers a fost posibil prin parteneriatul dintre primăria Ovidiu și Editura “Litera”, care susține toate proiectele culturale din orașul Ovidiu. Editura a creat special pentru acest proiect o aplicație online, prin care profesorii își pot selecta cărțile necesare dintr-o biblioteca online, urmând a fi livrate fizic către fiecare profesor începând din această săptămână.

sursa foto: Primăria Ovidiu

related posts

Leave a Comment