Home Actualitate “Misiune îndeplinită!”

“Misiune îndeplinită!”

by Romanov Alex
0 comment

Dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu”, aparținând Forțelor Navale Române, a încheiat prima misiune NATO. După sute de ore și mile parcurse în vestul bazinului Mării Negre, membrii echipajului au raportat “Misiune îndeplinită!”

După trei săptămâni în care au executat misiuni sub egida NATO, ca parte a grupării navale Standing NATO, membrii echipajului dragorului maritim “Locotenent Lupu Dinescu” au încheiat în această săptămână expediția în vestul Mării Negre.

“Am ridicat ancora joi, 25 februarie, din portul militar Constanța, pentru a ne integra în gruparea navală Standing NATO. În toată această perioadă, în care am desfășurat misiuni specifice de luptă contra minelor, am avut privilegiul să luăm parte și la Exercițiul multinațional “Poseidon21”, organizat de Forțele Navale Române. După terminarea acestui exercițiu întrunit, ne-am continuat misiunile în bazinul pontic, sub comanda grupării navale NATO. Totodată, în perioada 10-13 martie, am efectuat o escală în portul Odessa din Ucraina, unde am avut onoarea să mă întâlnesc cu comandantul grupării navale. Acesta și-a arătat aprecierea pentru modul în care dragorul maritim locotenent “Lupu Dinescu” și-a executat exemplar misiunile specifice.”, a declarat IONUȚ DIACONU, comandantul dragorului maritim “Locotenent Lupu Dinescu”

De altfel, ținând cont de contextul actual, înainte de ambarcarea la bord pentru a participa la această misiune, toți membrii echipajului au fost carantinați și vaccinați împotriva COVID-19. În tot acest timp, starea de sănătate a echipajului a fost monitorizată în permanență de către o echipă medicală.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment