Home Actualitate Concursuri instituţii publice.ANFP – pagină de facebook dedicată concursurilor din toată ţara

Concursuri instituţii publice.ANFP – pagină de facebook dedicată concursurilor din toată ţara

by Florentina Lup
0 comment

Agenția Natională a Funcționarilor Publici a lansat pagina de facebook Concursuri instituții publice ANFP. Pagina promovează toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de către instituțiile şi autoritățile publice locale şi centrale.

,,Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, înformaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfășurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul. Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informații care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crescă şansele de atragere de oameni competenți în administrație.

De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschiși să gestionam şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administrației publice.”, a declarat Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP.

Funcțiile publice din administrație reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual aproximativ 10%. Diferența până la 100% este reprezentată de alte categorii precum medici, profesori, personal militar, magistrați, etc.

related posts

Leave a Comment