Home Actualitate Grecia și Bulgaria găsesc soluții pentru redresarea turismului | Două alternative tot mai accesibile pentru români

Grecia și Bulgaria găsesc soluții pentru redresarea turismului | Două alternative tot mai accesibile pentru români

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru românii amatori de vacanțe… peste hotare. Țări precum Grecia și Bulgaria se pregătesc temeinic pentru sezonul estival și găsesc soluții viabile pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști. De pildă, Grecia își va deschide porțile pentru vizitatorii din România încă de la jumătatea lunii aprilie, înainte de sărbătorile pascale, în timp de vecinii bulgari oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR.

Chiar și în contextul actual, românii sunt mari amatori de vacanțe. Cum sezonul estival este încă sub semnul întrebării pe litoralul românesc, tot mai mulți își îndreaptă atenția către destinații din Grecia sau din Bulgaria.

Prezent în România, Charis Theocharis, ministrul Turismului din Grecia a precizat, întâi de toate, că sezonul turistic în statul elen se va deschide pe 14 mai. Însă, ținând cont că “Vechea Elladă” se află în topul preferințelor turiștilor din țara noastră, Grecia își va deschide porțile pentru aceștia începând cu jumătatea lunii aprilie, înainte de sărbătorile pascale.

”România este prima țară pe care o vizitez, în urma finalizării planului de deschidere a sezonului turistic în Grecia. Am dezvoltat un plan integrat, deoarece turismul trebuie să coexiste cu pandemia.”, declară CHARIS THEOCHARIS, ministrul Turismului din Grecia

De altfel, acesta a precizat care sunt și cele trei condiții esențiale care se impun la trecerea graniței: prezentarea certificatului de vaccinare împotriva Covid-19, dovada faptului că turistul a trecut prin boală, fie rezultatul negativ al unui test PCR.

Pe de altă parte, Bulgaria, o altă destinație preferată în ultimii ani de români și îndeosebi de constănțeni, datorită distanței scurte pe care o au de parcurs, oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc un test PCR.

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai și a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie. După ce Grecia a anunțat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacționează oferind nopți gratuite. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilități de intrare în țară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

“Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante. Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, declară SEBASTIAN CONSTANTINESCU, director general Travel Planner

O familie cu un copil va plăti pentru teste, în total, 150 – 180 euro. Travel Planner a negociat tarife preferențiale cu reduceri până la 15% cu mai multe clinici care au acoperire națională.

De exemplu, la unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Bulgaria, tariful ajunge la 220 euro / noapte / 2 adulți cu servicii premium all inclusive.

Cel mai ieftin hotel din lanț, dar tot de calitate ridicată, din Nisipurile de Aur, propune un tarif de 120 euro / noapte / 2 adulți, cu servicii all inclusive.

Prețurile includ reduceri între 30% și 35% și, în plus, o noapte gratuită pentru turiștii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. În perspectivă, există speranțe pentru un context epidemiologic mai bun și se speră la îndepărtarea testelor.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paște/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilitățile incluse în preț. În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanțele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena și Nisipurile de Aur.

sursa foto: greece.com

related posts

Leave a Comment