Home Actualitate Situație îngrijorătoare la Medgidia

Situație îngrijorătoare la Medgidia

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație îngrijorătoare la Medgidia, acolo unde o asociație de proprietari încearcă din răsputeri să convingă autoritățile locale de faptul că blocul în care aceștia locuiesc, este în pericol de prăbușire. Proprietarii apartamentelor au sesizat de nenumărate ori municipalitatea asupra faptului că versantul de pământ pe care sunt construite blocurile este parțial surpat, iar starea acestuia se degradează cu fiecare zi ce trece. Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea, a fost sesizată de colegii consilieri locali din Medgidia și a venit aici să vadă care este situația.

„Această situație îngrijorătoare mi-a fost adusă la cunoștință de consilierii locali USR PLUS din Medgidia care la rândul lor au susținut demersul celor care locuiesc în această zonă și au făcut adrese la primărie pentru soluționarea acestei situații. Am fost acolo și am văzut cu ochii mei dezastrul. Mi se pare cu atât mai grav cu aici vorbim de o zonă de blocuri. Sunt foarte mulți copii care se expun unui risc uriaș lângă un versant din care se desprind pietre și pământ, neavând nicio formă de delimitare prin îngrădire. Suntem încă în stadiul în care un eveniment nefericit poate fi evitat. Cred că trebuie ca autoritățile locale trebuie să înceapă să privească lucrurile foarte serios, să caute de urgentă, părerilor experților privind măsuri de consolidare a malului cu risc de alunecare”, a declarat Cristina Rizea, deputat.

O soluție trebuie găsită cât mai repede de către autoritățile locale pentru că după fiecare ploaie sau zăpadă, cantități de pământ de pe versant o iau la vale, iar pericolul este iniment.

related posts

Leave a Comment