Home Editorii noștri îți recomandă A murit Nelu Ploieșteanu

A murit Nelu Ploieșteanu

by Crina Matei
0 comment

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte. Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 71 de ani,  a fost internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. A fost infectat cu noul virus la începutul acestei luni. Cântărețul a fost internat în 16 martie, atunci când familia a văzut că starea lui de sănătate se înrăutățește. Artistul a avut o formă gravă a bolii, plămânii fiindu-i afectați în proporție de 70%. Artistul era intubat de la jumătatea lunii martie. 

Decesul a fost confirmat de SMURD pe pagina de Facebook. „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda), scrie Agerpres. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care „Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), „Trece timpul ca nebunul” (2004), „Cântece de odinioară” (2006), „Am iubit şi-am să iubesc” (2007), „Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la „Şarpele roşu” şi la restaurantul „Perla” unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

Sursa foto: universul.net

related posts

Leave a Comment