Home Administrație publică Primarii de municipiu, întâlnire de lucru cu ministrul fondurilor europene

Primarii de municipiu, întâlnire de lucru cu ministrul fondurilor europene

by Romanov Alex
0 comment

În contextul pregătirii documentelor aferente perioadei de programare 2021 – 2027, reprezentații Asociației Municipiilor din România au avut o întâlnire de lucru cu ministrul fondurilor europene, Marcel Ioan Bolos. La eveniment a participat și secretarul de stat Adrian Marius Mariciuc.

La întrevedere au mai participat Robert Negoiță, președintele AMR și primarul sectorului 3, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Arpad Antal, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, Constantin Mitache, director general al AMR și reprezentați ai primăriilor Craiova și Târgu Jiu.

În cadrul evenimentului au fost prezentate alocările bugetare previzionate pentru fiecare obiectiv de politică și pentru fiecare program operațional. Pentru cele 8 programe operaționale regionale este estimată o sumă de aproximativ 13 miliarde euro, comparativ cu perioada actuală de programare când au fost alocate aproximativ 8 miliarde euro.

Totodată, sunt în pregătire o serie de măsuri ca să se asigure toate mecanismele pentru o dezvoltare urbană integrată. Este în pregătire Codul fondurilor europene, care va unifica regulile pe care le are fiecare program operațional în ceea ce privește evaluarea, contractarea, monitorizarea, implementarea proiectelor, iar autoritățile de management nu vor mai putea adăuga reguli suplimentare.

În perioada următoare vor fi organizate noi întâlniri de consultare între MFE și Asociația Municipiilor din România în vederea corelării regulilor de finanțare cu nevoile specifice de la nivel local, următoarea întâlnire fiind stabilită în data de 4 august 2020.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment