Home Administrație publică Noi parcări de reşedinţă şi lucrări de modernizare a domeniului public, în Mangalia şi staţiuni

Noi parcări de reşedinţă şi lucrări de modernizare a domeniului public, în Mangalia şi staţiuni

by Romanov Alex
0 comment

Primăria Mangalia continuă proiectul de amenajare a parcărilor de reşedinţă pe locul fostelor garaje. După demolarea acestora, în mai multe cartiere ale oraşului, au fost realizate parcările de reşedinţă, care, ulterior, au fost închiriate contra-cost posesorilor de autoturisme din Mangalia.

O nouă parcare de reşedinţă, cu un număr aproximativ de 60 de locuri, se amenajează, în aceste zile, în cartierul Rozelor, în zona blocurilor C17 A şi C17 B. Noul spaţiu destinat parcării autovehiculelor va fi prevăzut cu copaci, iar în zona adiacentă vor fi create spaţii verzi. În paralel, se intervine la îndepărtarea cablurilor supraterane, inestetice, din perimetrul acestor blocuri şi îngroparea lor în canalizaţii speciale. În acest an, alte parcări similare vor fi amenajate în zona fostului crematoriu al spitalului, dar şi în zona centrală, în vecinătatea Sanatoriului Balnear.

Pe aceste suprafeţe, se va interveni la amenajarea aleilor pietonale, a spaţiilor verzi, dar şi la iluminatul ambiental.

“Proiectul de amenajare a parcărilor de reşedinţă a putut fi extins doar după demolarea tuturor garajelor. În zona de sistematizare a fiecărui cartier, au fost prevăzute parcări de reşedinţă, spaţii verzi, iluminat ambiental, dar şi locuri de joacă. În perioada imediat următoare, noi locuri de joacă vor fi amenajate la Grădiniţa P.P. Nr. 7 din Mangalia, dar şi în cartierele care nu deţin astfel de spaţii de recreere pentru copii.”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Totodată, în această perioadă, continuă lucrările de întreţinere a domeniului public şi spaţiilor verzi din oraş şi staţiuni. Lucrările cuprind acţiuni de cosire a ierbii şi gazonului din parcuri, din zona limitrofă arterelor de circulaţie şi alte suprafeţe cu spaţii verzi din localitate. În paralel, se montează bordurile pentru delimitarea locurilor de parcare din staţiuni şi se marchează trecerile de pietoni.

Tot în staţiunile din sudul litoralului, continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere şi pietonale, cu fonduri nerambursabile UE.

sursa foto: mangalianews.ro

related posts

Leave a Comment