Home Actualitate Zboruri directe către litoral

Zboruri directe către litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Anul acesta ajungem mai repede la mare. De la Cluj, Oradea și Timișoara, nu vom mai fi nevoiți să pierdem ore întregi în trafic sau în căldurile insuportabile din trenuri. Ministerul transporturilor împreună cu compania aeriană de stat au introdus trei rute noi care vor opera începând din 16 iulie. Costul unui bilet va fi de 85 de euro pe segment și în mai puțin de o oră turiștii vor putea ajunge pe litoralul românesc.

Aviația și turismul au fost două dintre cele mai grav afectate sectoare economice din cauza pandemiei de Covid 19. Acum cei care lucrează în aceste domenii au decis să își dea mâna și împreună să limiteze cât mai mult efectele crizei. Așa au apărut cele trei noi rute interne, care ajută astfel la repornirea turismului românesc. Românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră. Timisoara, Oradea și Cluj, vor fi cele trei mari orașe care se vor conecta  direct cu litoralul românesc.

Zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc si vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța. De aici turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.  Turiștii salută inițiativa însă cred că autoritățile ar trebui să se preocupe și de infrastructura rutieră care este la pământ în România.

Reprezentanții din domeniul ospitalității cred că anul acesta cei mai mulți dintre români își vor face vacanța în România. Iar până acum cei care veneau din vestul țării aveau la dispoziție doar varianta rutieră sau cea feroviară.

Vor fi câte două zboruri pe săptămână pentru fiecare din cele trei orașe, Cluj, Oradea și Timișoara, începând cu 16 iulie și până la finalul sezonului estival.

related posts

Leave a Comment