Home Actualitate Containere în curtea școlii

Containere în curtea școlii

by Antonia Mocanu
0 comment

Instalarea unor corturi sau containere în curtea școlii pentru păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, în sălile de clasă. Cam așa arată unul din scenariile propuse de Ministerul Educației pentru noul an școlar.

Ministrul Educației Monica Anisie a declarat că în prezent infrastructura școlară românească nu permite o distanțare fizica de 2 m între persoane. Astfel, Ministerul trebuie să găsească cele mai bune soluții atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Unul dintre scenariile analizate de autorități pentru noul an școlar care ar impune păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, în sălile de clasă, ar fi instalarea unor corturi sau containere în curtea școlii.

De asemenea, Ministrul Educației a declarat că una dintre soluții ar fi ca o parte dintre elevi să meargă la școală, prin rotație, iar o altă parte să participe la cursuri online.

Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri“, a adăugat ministrul Educației.

Tinând cont de noile reguli de distanțare fizică, la un calcul simplu, într-un spațiu precum o sala de sport, ar putea intra un număr de maxim 10 persoane.

related posts

Leave a Comment