Home Actualitate Verificări la SCJU Constanța

Verificări la SCJU Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prin Corpul de Control al CJC a dispus efectuarea unui control la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Controlul desfășurat a vizat verificarea respectării prevederilor legislației în domeniul achizițiilor publice în perioada 2019 – 2021, verificarea modului de externalizare a serviciilor medicale și nemedicale, analiza situațiilor economico- financiare aferente anului 2020, precum și modul de organizare și desfășurare a procedurilor de recrutare și selecție personal.

În urma acestui control s-au constatat unele încălcări ale principiilor transparenței și tratamentului egal. Totodată, în cadrul procedurilor de atribuire au fost identificate anumite nereguli în interpretarea și aplicarea normelor legale în achizițiile publice.

În urma verificării procedurilor de încheiere a contractelor de externalizare a serviciilor medicale și nemedicale au fost constatate nereguli, dintre care nerespectarea principiilor liberei concurențe, a transparenței și a tratamentului egal, neutilizarea cu eficiență a fondurilor publice. Echipa de control a mai constatat deficiențe în modalitatea de organizare și derulare a activităților de recrutare și angajare, precum și lipsa transparenței cu privire la posturile vacante.

Raportul încheiat în urma verificărilor Corpului de Control al CJC, a fost înaintat membrilor Consiliului de Administrație al SCJU Constanța, care a analizat deficiențele constatate și a dispus conducerii unității sanitare prezentarea unui plan de măsuri pentru remedierea acestora, în cel mai scurt timp.

Sursa foto: https://ziare.com

related posts

Leave a Comment