Home Actualitate Bijuterii pe roți, la Garda de Coastă

Bijuterii pe roți, la Garda de Coastă

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 160 de autovehicule regăsim în parcul auto al Gărzii de Coastă din Constanța. Fie că vorbim de mașini confiscate folosite pentru contrabandă cu țigări sau trafic de persoane, ori migranți microbuze sau chiar bărci utilizate fraudulos, toate își așteaptă soarta în parcul auto constănțean. 

Garda de Coastă Constanța se poate lăuda cu unul dintre cele mai luxoase și variate parcuri auto din țară. Nu sunt mașini cumpărate de instituție, ci confiscate. Și fie că vorbim de mașini scumpe sau dube, ori chiar și bărci și autobuze, toate au fost folosite în scop fraudulos.

Dacă totuși după cele șase luni de zile persoana în cauză nu a venit să revendice autoturismul, bunul se declară abandonat și se demarează procedura de intrare în patrimoniul statului și de valorificare de către ANAF.  Sunt mai multe situații în care o mașină poate ajunge să fie confiscată, fie că vorbim de mașini furate din alte state, depistate, mașini reținute ca urmare a săvârșirii de infracțiunilor cum ar fi traficul de migranți, de țigări de contrabandă sau trafic de persoane.

De asemenea, în cursul acestui an și două tiruri au fost introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, folosite la transportul ilegal de deșeuri, nerespectând regimul juridic în vigoare. Totodată, și un număr de peste 10 bărci folosite la braconaj regăsim în curtea instituției. În garajele Gărzii de Coastă constănțene stau parcate mașini care valorează pe piața auto chiar și 1 milion de lei, iar comisarii spun că acestea vor rămâne în custodia lor până când proprietarii vor decide să le revendice. Fiecare dintre ele are câte o poveste.

Autoturismele cu sute de cai putere pot sta chiar și ani de zile în în parcarea sau în garajele instituției. Cel mai vechi autovehicul datează din anul 2004. Peste 160 de astfel de bijuterii pe roți regăsim la Garda de Coasta din Constanța, în camera de corpuri delicte.  

related posts

Leave a Comment