Home Actualitate Eliminare limită de vârstă pentru Astra Zeneca

Eliminare limită de vârstă pentru Astra Zeneca

by Antonia Mocanu
0 comment

Limita de vârstă în ceea ce privește administrarea vaccinului Astra Zeneca a fost eliminată. Astfel începând de săptămâna aceasta și persoanele cu vârsta peste 55 ani vor putea fi imunizate cu serul Astra Zeneca.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunțat Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

„Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, menționează Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

related posts

Leave a Comment