Home Actualitate Patru noi centre de vaccinare în județul Constanța

Patru noi centre de vaccinare în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Techirghiol, Cogealac, Năvodari și Eforie Nord vor avea începând de luni, 15 martie, centre de vaccinare operaționale. Direcția de Sănătate Publică Constanța a autorizat cele patru noi fluxuri. Imunizarea se va face cu vaccinul Moderna.

Activitatea de vaccinare va deservi categoriile de persoane din etapa a II-a conform Strategiei Naționale de vaccinare. Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.

Totodată la începutul acestei luni alte patru centre de vaccinare au primit aviz favorabil din partea DSP Constanța, respectiv Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu și Valu lui Traian. Centrele deservesc cu precădere persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice, imunizarea făcându-se cu vaccinul Comirnaty, dezvoltat de Pfizer BioNTech în cele patru centre avizate în 1 martie.

Județul Constanța va avea începând de luni, 15 martie, 13 centre de vaccinare operaționale care folosesc pentru imunizarea populației toate cele trei vaccinuri disponibile, respectiv Pfizer Biontech, Moderna și Astra Zeneca.

Amintim faptul că centre de vaccinare operaționale regăsim în Techirghiol, Cogealac, Năvodari, Eforie Nord, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian,  Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova.

Sursa foto: https://dspbv.ro/comunicat-vaccinare-etapa-a-ii-a/

related posts

Leave a Comment