Home Actualitate Vaccin Astra Zeneca, primele doze pentru Constanța

Vaccin Astra Zeneca, primele doze pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit 18.000 de doze de vaccin Astra Zeneca în cursul zilei de vineri, 12 februarie, după ce joi, cea de-a doua tranșă de Astra Zeneca ce a însumat 92.400 de doze au sosit pe teritoriul României.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a transmis faptul că 37.800 de doze de vaccin sunt  distribuite către centrele regionale din Braşov şi Constanţa, după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Braşov: 19.800 doze şi Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Naţional de Naţional de Depozitare Bucureşti  au rămas în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul Capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

De asemenea, în cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi din tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Transportul dozelor de vaccin a fost asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

related posts

Leave a Comment