Home Actualitate „Urbe Sumersi“ │ Scufundări la vestigiile arheologice subacvatice

„Urbe Sumersi“ │ Scufundări la vestigiile arheologice subacvatice

by Antonia Mocanu
0 comment

Veste bună pentru iubitorii lumii subacvatice. În perioada 15 iunie-27 iulie, proiectul desfășurat sub egida „Constanța – Capitala Tineretului din România 2020-2021“ va umple timpul constănțenilor, dar și turiștilor cu ceva atipic, dar extrem de interesant. Este vorba despre scufundări subacvatice gratuite în zona Cazino Constanța desfășurate în fiecare zi de luni a săptămânii în intervalul amintit anterior.

Înainte de  fiecare scufundare, amatorii de turism subacvatic vor primi informații privind istoricul obiectivelor pe care le vor vedea sub apă, dar li se vor prezenta și date generale despre istoria și obiectivele de patrimoniu ale orașului antic Tomis.  

 „Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic și se va desfășura în mod responsabil și neinvaziv, tururile subacvatice desfășurându-se sub coordonarea și supravegherea instructorilor de scufundare. Aceștia au competența necesară de a însoți grupurile de vizitatori: sunt scafandri profesioniști, brevetați în specificul arheologiei submarine Înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea ghizilor – scafandri. Plecarea în tururile ghidate se va face la intervale de câte zece minute, pentru preîntâmpinarea aglomerației la obiective și pentru o cât mai bună gestionare a grupurilor“, au transmis organizatorii.

Proiectul „Urbe Sumersi“, care presupune scufundări gratuite la vestigiile arheologice dispune de 200 de locuri, care, încă din primele zile de la anunțare au fost ocupate.

related posts

Leave a Comment