Home Actualitate Tuzla, Rasova și Aliman intră în carantină

Tuzla, Rasova și Aliman intră în carantină

by Antonia Mocanu
0 comment

Tuzla, Rasova și Aliman intră în carantină miercuri dimineață,  de la ora 8  în urma deciziei luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar și a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de către Raed Arafat.

Carantina va instituită pe o perioadă de 14 zile din data de 2 decembrie la ora 8. Menționăm faptul că în data de 1 decembrie rata de incidență în Tuzla era de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidența a fost de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, iar în localitatea Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Măsurile care se aplică pentru toate cele trei localități sunt aceleași măsuri impuse și pentru toate localitățile carantinate până acum din județul Constanța precum obligativitatea purtării măștii de protecție, circulația persoanelor cu declarație pe proprie răspundere și doar pentru motive justificate și nu numai.

Tuzla, Rasova și Aliman vor ieși din carantină în data de 16 decembrie în funcție de rezultatele carantinării și scăderii ratei de infectare cu Sars-Cov 2 per mia de locuitori.  Măsura este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situația o va cere.

related posts

Leave a Comment