Home Actualitate Trei noi decese de COVID-19, la Constanța

Trei noi decese de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  un nou record 4.761 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 33.843 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 205.793 de cazuri și 147.932 pacienți vindecați. De asemenea 1.009 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 73 de decese, toate decesele sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării a fost și aici înregistrat un nou record 126 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.865 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 14 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.42 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 24 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța acum la 113.

Deces nr 111: Femeie, 75 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, edem pulmonar acut, hipertensiune arterială grad III, cardiopatie hipertensivă și valvulară, insuficiență mitrală severă, obezitate morbidă), decedată la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 112: Bărbat, 80 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială, hipertensiune arterială grad III, insuficiență cardiacă clasa II-III NYHA, diabet zaharat), decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 113: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență respiratorie cronică, boală pulmonară obstructivă cronică, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică, epilepsie), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.865  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 113 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 430 de persoane internate, dintre care 393 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.252 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 518 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 72 de cadre didactice, 112 elevi, 37 de studenți și 21 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 345 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (90), asistenți medicali (140) și personal auxiliar (115).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 906 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment