Home Actualitate Tablete și acces la internet pentru elevii din localitatea constănțeană Vadu

Tablete și acces la internet pentru elevii din localitatea constănțeană Vadu

by Romanov Alex
0 comment

În urma apelului făcut de Şcoala Gimnazială din Vadu, Constanţa, unde 46 de elevi nu au acces la şcoala online, în lipsa unei tablete conectate la internet, Organizaţia Salvaţi Copiii a activat mecanismul de urgenţă şi a apelat la companii si donatii individuale, pentru ca profesorii şi elevii să poată continua procesul de educaţie. Astfel, 46 de tablete conectate la internet, pe care sunt instalate aplicaţiile necesare participării la cursurile online, vor fi oferite elevilor.

“Copiii vulnerabili au fost cei mai afectaţi de criza pandemică şi de măsurile luate pentru a limita răspândirea virusului. Cei mai mulţi dintre ei nu au putut să continue şcoala şi atunci au fost marginalizaţi. unt copii care au adăugat greutăţilor socio-economice, pe care ei şi familiile lor le întâmpină, trauma de a nu putea învăţa, pentru că nu au o tabletă şi acces la internet. Este o problemă cu repercusiuni grave, care trebuie corectată. Am început să dotăm şcolile cu tot ceea ce este necesar, astfel încât accesul la educaţie să fie real şi egal pentru toţi copiii.”, declară GABRIELA ALEXANDRESCU, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România

La Şcoala din Vadu, structură a Şcolii Gimnaziale din Gheorghe Lazăr din localitatea Vadu, învaţă 46 copii, preşcolari şi elevi în clasele primare.

“Elevii noştri sunt copii pentru care şcoala este foarte importantă, atât din punct de evdere pedagogic, cât şi social. În şcoală acumulează cunoştinţe, dar în acelaşi timp dobândesc încredere în ei şi în puterea lor de a-şi construi un viitor. De aceea lipsa unei tablete care să le permită accesul la educaţia online este, pentru multe dintre familiile din Vadu, o dramă.”, declară ANGHELINA TÂRNĂ, director Școala Gimnazială Vadu

Alte 40 de şcoli au făcut apel la mecanismul de sprijin lansat de Salvaţi Copii, pentru a asigura acees egal şi nediscriminatoriu la educaţie pentru toţi copii. Acestea au nevoie de tablete şi alte dispozitive de predare online, măşti şi produse dezinfectante.

sursa foto: edupedu.ro

related posts

Leave a Comment