Home Actualitate SUN TRIP: Lumea, străbătută pe bicicletă

SUN TRIP: Lumea, străbătută pe bicicletă

by Antonia Mocanu
0 comment

„The Sun Trip”, turul de ciclism al Europei a ajuns în această săptămână și la Constanța. Cei șapte sportivi din diferite colțuri ale lumii au fost primiți cu produse tradiționale românești, dar și cu mult entuziasm pe faleza Cazinoului din Constanța de către reprezentanții administrației publice locale și de locuitori ai urbei, pasionați de ciclim.

Jerry, ciclist: „VĂ MĂRTURISESC FAPTUL CĂ NU E DELOC UȘOR DEOARECE SUNT DESTUL DE MULTE OBSTACOLE PE DRUM, ȘI NU ERA DELOC SPAȚIU PENTRU CICLIȘTI. DRUMUL AVEA MULTE DENIVELĂRI ȘI NOI AVEAM DOAR O BANDĂ MICĂ DE 30 DE CENTRIMETRI PE UNDE TREBUIA SĂ NE STRECURĂM. CREDEM CĂ O ASTFEL DE AVENTURĂ E UNICĂ ÎN VIAȚĂ.

Alessandra, ciclist: „PARTICIP LA ACEST TURNEU ÎMPREUNĂ CU PRIETENUL MEU ȘI FACEM O ECHIPĂ PE CINSTE. TOTUL ESTE O AVENTURĂ, IAR SUN TRIP ESTE CU SIGURANȚĂ DESTINAT ACESTUI TIP DE PERSOANE ȘI DE SENZAȚII. ȘI ÎNAINTE FOLOSEAM BICICLETA CA MODALITATE DE DEPLASARE, ÎN ORAȘUL ÎN CARE LOCUIM ÎN ITALIA”.

Niciunul dintre participanți nu a vizitat țara noastră, iar cu prilejlul Sun Trip au avut ocazia să cunoască și să vadă locuri minunate din România, oameni foarte primitori și să guste din preparate locale. Ne-au povestit că au rămas impresionați de tot ceea ce au văzut până acum.

Leo Vidaldi, reprezentant SUN TRIP: „MULȚUMIM ORAȘULUI CONSTANȚA PENTRU CĂ NE-A GĂZDUIT AICI. ESTE UNUL DINTRE CELE MAI PRIMITOARE DIN CELE ÎN CARE AM FOST PÂNĂ ACUM.  LE UREZ PARTICIPANȚILOR SĂ AIBĂ UN PARCURS AL TRASEULUI UȘOR, FĂRĂ INCIDENTE”.

Boudin la fel ca și ceilalți participanți și-a asamblat singur bicicleta dotată cu panouri solare astfel încât să îi fie utilă în deplasări și să nu polueze aerul. Ne mărturisit însă faptul că e dificil să manevrezi o astfel de biciciclă, dar merită cu siguranță.

Bouldin, ciclist „ESTE INCREDIBIL PENTRU CĂ BICICLETA ESTE FOARTE RIDICATĂ ȘI ESTE ȘI FOARTE GREA ȘI DACĂ PUNEM ȘI BAGAJELE E CU ATÂT MAI GREA.  PRINCIPALUL MEU SCOP ESTE SĂ RĂMÂN ÎN VIAȚĂ, ȘI O SĂ RÂDEȚI, DAR DE MULTE ORI EȘTI LA LIMITĂ, IAR MOTIVUL ESTE SPAȚIUL PRIN CARE TREBUIE SĂ TE STRECORI. NU SUNT ATÂT DE MULTE PISTE DE BICICLETE NICĂIERI. SENZAȚIA DE AVENTURĂ O SIMȚIM ÎN FIECARE ZI, PENTRU CĂ AVEM UN PROGRAM BINE STABILIT CARE ÎNCEPE LA 6 DIMINIEAȚA ȘI NICIODATĂ NU ȘTII CE FEL DE ZI VEI AVEA ȘI CE DIFICULTĂȚI VEI ÎNTÂLNI. 

SUNTRIP are peste 50 de participanți, care străbat 33 de țări, însumând în jur de 10.000 km pentru o perioadă între 30 și 90 de zile, Constanța fiind unul dintre orașele străbătute. Scopul competiției The Sun Trip este promovarea unui mijloc de transport sustenabil. Traseul participanților prevede 5 checkpoints obligatorii: la Riga, Constanța, Passo Stelvio, Pico Veleta, Porto și Lyon. Cursa este neasistată, participanții fiind liberi să își aleagă traseul și să se descurce să repare diferite dificultăți tehnice dacă acestea apar.

related posts

Leave a Comment