Home Actualitate Problema plajelor continuă

Problema plajelor continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Cele mai mari necazuri sunt în Mamaia Nord, pe plajele cele mai bune, care de-a lungul anilor și-au căpătat renumele de lux. Clienții nu doresc să stea pe zona de faleză, în condițiile în care apa este la 300 de metri distanță și ca s-ajungi la ea, e un calvar.

Afaceriștii de pe Litoral își pierd clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari. Operatorii de plaje din Mamaia Nord încep  să renunțe la contractele de închiriere cu Apele Române, cărora le plăteau bani grei în fiecare an.

Ne-am bucurat când plajele de pe litoral au fost extinse, dar bucuria s-a transformat în inconvenient. Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemai întâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. Noile sectoare de plajă nu pot fi închiriate anul acesta așa că șezlongurile rămân pe vechile fâşii, la mari și foarte mari distanțe față de țărmul mării.

În tot acest timp pe plajele din Constanța, operatorii de acolo primesc și ei o nouă lovitură. Municipalitatea a restricționat accesul către plajă, iar din acest weekend, nimeni nu a mai putut coborî cu mașina pe faleză, din cauza unei bariere și mai multor stâlpi improvizați. Reprezentanții primăriei susțin că se formau ambuteiaje.

Singura cale de acces către plajele din zonă o reprezintă acum două scări unele de piatră și unele din lemn, șubrede, rupte și fără balustradă de susținere. Despre acestea din urmă, reprezentanții municipalității spun că nu au idee cum sau când au apărut, pentru ele nefiind emisă o autorizație de construire.

related posts

Leave a Comment